Een veilige keuze Blog

Investeren in vastgoed, een veilige keuze

Het zijn onrustige tijden waarin we op zoek zijn naar financiële zekerheid. Vroeger bood de spaarrekening ons een schappelijk rendement tegen hoge zekerheid. Dat is helaas niet meer van deze tijd. De rente is negatief wat betekent dat sparen ons geld kost in plaats van oplevert. Het lijkt er sterk op dat dat voorlopig niet zal veranderen. Daar kun je geen genoegen mee nemen. Je vermogen moet groeien en voor je werken, niet slinken. Om dit te realiseren zijn er een aantal mogelijkheden. Laten we de belangrijkste onder de loep nemen.  

Het is mogelijk om te beleggen in aandelen. Dit brengt echter risico met zich mee. De aandelenmarkt is onvoorspelbaar en volatiel. Het is dus mogelijk een groot gedeelte van je vermogen te verliezen. Mocht dat gebeuren, dan kost het erg veel tijd om deze verliezen weer goed te maken. Er is simpelweg geen zekerheid met het oog op de toekomst. Een dividend uitkering is prettig, maar wanneer de bedrijfsresultaten tegen vallen bestaat het risico datje een jaar minder of helemaal geen vergoeding krijgt. Daarnaast kost het veel tijd om je aandelenportefeuille goed te managen. Het bestuderen van deze complexe markt is een vak apart waarbij je met vele factoren rekening moet houden. Dit kun je uit handen geven maar daar betaal je dan rijkelijk voor waardoor je netto-rendement aanzienlijk afneemt. Daarnaast neemt ook dat niet het risico van waardedaling weg. Al met al is het een zeer risicovolle en tijdrovende manier van beleggen. Er zal toch wel een beter alternatief op de markt zijn?

Gelukkig is dat er zeker. Het investeren in vastgoed geeft een zeer wenselijke combinatie van zekerheid gekoppeld aan een goed rendement. In bepaalde regio’s blijft de vraag naar huizen stijgen. Deze toenemende vraag zorgt ook voor een stijgende waarde van vastgoed. Daarbij is het wel zaak om niet lukraak vastgoed aan te kopen. Het is belangrijk te kijken naar de economische groei binnen een regio in combinatie met de bestaande huizenmarkt. BRIXCLUSIVE doet dit onderzoek op basis van expertise en selecteert de beste posities. Zo kunnen zowel op korte als op lange termijn de financiële doelen behaald worden. 

Bij de administratieve zaken die geregeld moeten worden biedt BRIXCLUSIVE de cliënten totale ontzorging door hen te begeleiden voor, tijdens en na de aankoop van vastgoed. Ook op fiscaal en juridisch gebied staat het team van experts paraat om ondersteuning te bieden. Deze specialisten bieden hun kennis en ervaring aan om te bouwen aan een financieel gezonde toekomst. 

Je zult je wellicht afvragen of het investeren in vastgoed niet alleen weg is gelegd voor de rijksten onder ons. Op dat vlak hebben we erg goed nieuws! BRIXCLUSIVE biedt appartementen aan in Duitsland vanaf de prijs van 55.000€. Tel daar de aankoopkosten bij en je komt uit bij een totale investeringssom van om en bij 62.000€. Dit appartement wordt voor dit bedrag ook volledig gerenoveerd en levert je een maandelijkse huur op van 257€ oftewel 3084€ per jaar. Dit komt neer op een bruto-huurrendement van 5,6%. Trek daar nog de belastingen en jaarlijkse kosten af en je netto-rendement zit boven 4%! Bovendien kan je vandaag gebruik maken van een goedkoop bancair krediet zodat je netto-rendement ruim boven 10% uitkomt. Daarnaast kun je de aankomende jaren nog een gezonde waardestijging van het vastgoed tegemoet zien wat de investering alleen maar aantrekkelijker maakt. 

In een tijd waar sparen geld kost en beleggen in aandelen een risicovolle onderneming is, zijn we verheugd een uniek alternatief aan te kunnen bieden. BRIXCLUSIVE zorgt ervoor dat het investeren in vastgoed zorgeloos en lucratief is.

BRIXCLUSIVE probeert de inhoud van haar officiële brochure en productinformatie zo actueel, correct en compleet mogelijk weer te geven. Het is echter mogelijk dat de inhoud van deze brochure en productinformatie verouderd, incompleet en/of incorrect is. BRIXCLUSIVE kan op geen enkele manier aansprakelijk worden gesteld voor mogelijke fouten of onnauwkeurigheden hieromtrent, noch voor verlies, ongemak of directe dan wel indirecte schade geleden ten gevolge van het gebruik van in deze brochure en productinformatie voorkomende incorrecte informatie.