Blogpost

Duitsland vastgoedland

We maken een opmerkelijke tijd door. Ons dagelijks leven is veranderd alsmede onze blik op de toekomst. De Corona-crisis heeft ons uitdagingen gegeven maar zorgt ook voor nieuwe inzichten. De economie heeft op vele vlakken een deuk opgelopen het afgelopen jaar. Het is een heuse kwestie van aanpassen en overleven. Echter zijn er ook markten die zelfs nu nog floreren. Daarvoor kijken we met een geïnteresseerd oog over de grens. Wat blijkt, bij onze oosterburen blijft namelijk de vraag naar een huurwoningen onverminderd doorgroeien. Het aankopen van een woning voor de verhuur is daarom erg interessant. Ook wanneer deze woning weer verkocht wordt, staat een mooi rendement te wachten. 

De Duitse vastgoedmarkt zit nog altijd in de lift en dat biedt bijzondere kansen. Der Spiegel, dé Duitse kwaliteitskrant bij uitstek, weet ons te melden dat de woningbouw in 2020 met 4 procent is gestegen en de aanvragen van potentiële bouwers voor bouwfinanciering zijn toegenomen. De vooruitzichten voor 2021 zien er rooskleurig uit. Het aanhoudende lage rentebeleid van centrale banken stimuleren de vastgoedmarkt ook gedurende deze moeilijke tijden. Er wordt voor de woningbouw een omzet verwacht van 52,6 miljard euro. Dit zou een stijging betekenen van maar liefst 3%. De groeiende vraag in combinatie met goedkope leningen zorgen voor een aanhoudende stijging van vastgoedprijzen. Een negatieve nasleep van de huidige crisis is dan ook uitgebleven in de vastgoedsector.

Bij Brixclusive zijn we al langere tijd verknocht aan de Duitse huizenmarkt vanwege de sterke economie en grote vraag naar woningen. Dat zelfs in deze tijd, de residentiële vastgoedmarkt zo fier overeind blijft verbaast ons niet. Wij zijn daarom verheugd dat we een breed aanbod aan onze klanten voor kunnen leggen met vastgoedinvesteringen in Duitse groeiregio’s. Met een brutohuurrendement van 6% en een rendement bij verkoop van 10 tot 20%, biedt dit een ongekende luxe in deze onzekere tijden. Tel daar de totale ontzorging waar Brixclusive voor staat bij op en u komt tot een bijzonder interessante investering.

BRIXCLUSIVE probeert de inhoud van haar officiële brochure en productinformatie zo actueel, correct en compleet mogelijk weer te geven. Het is echter mogelijk dat de inhoud van deze brochure en productinformatie verouderd, incompleet en/of incorrect is. BRIXCLUSIVE kan op geen enkele manier aansprakelijk worden gesteld voor mogelijke fouten of onnauwkeurigheden hieromtrent, noch voor verlies, ongemak of directe dan wel indirecte schade geleden ten gevolge van het gebruik van in deze brochure en productinformatie voorkomende incorrecte informatie.