Hefboomeffect brixclusive 1

Het Hefboomeffect

Het hefboomeffect. Het klinkt als een term die door vlugge beursjongens in conversaties wordt opgegooid om indruk te maken op de aanwezige gasten. Het klinkt vernuftig, gecompliceerd, maar ook als iets dat ver van de gangbare realiteit van de particuliere investeerder staat. Niets is minder waar. U hoeft geen vrees te hebben voor deze uitdrukking, sterker nog, u kunt er uw voordeel mee doen wanneer u investeert in vastgoed.

Wat houdt het in werkelijkheid in? Heel eenvoudig, het stelt u in staat om met een klein bedrag, een grote investering te doen. U koopt een beleggingspand deels met eigen vermogen en deels met geleend vermogen. Wanneer de rente op het geleende geld lager is dan het rendement dat uw vastgoedinvestering oplevert, neemt uw vermogen toe doordat u winst maakt.

Laten we een voorbeeld nemen van een vastgoedinvestering voor verhuur. Eerst kijken we naar de optie met kredietopname:

In dit voorbeeld zien we dat de eigen inleg 31.630 € bedraagt en dat bij verkoopna 10 jaar een gemiddeld jaarlijks rendement op die eigen inleg van 8,08% tot 23,26% kan gehaald worden.

Bij een investering zonder kredietopname, boekt u de volgende resultaten:

Zoals u ziet is het gemiddeld jaarlijkse rendement op eigen middelen hoger wanneer u kredietopname toepast. Dat is logisch aangezien u minder eigen geld inlegt. Zonder kredietopname zijn de maandelijkse inkomsten hoger omdat u geen afbetaling hoeft te doen, maar is het gemiddeld jaarlijkse rendement op eigen middelen lager aangezien uw inlegbedrag hoger is. Bij verkoop kan de meerwaarde in beide gevallen even groot zijn. Alleen is bij een kredietopname diezelfde meerwaarde in verhouding veel groter ten opzichte van het ingelegde vermogen. Nog een groot voordeel van het hefboomeffect (investering met kredietopname) is, dat het u in staat stelt om meerdere panden aan te schaffen met hetzelfde vermogen. Zo bouwt u in rap tempo een vastgoedportfolio op die voor uw vermogen werkt.

Dit klinkt natuurlijk uit de kunst, maar er zijn natuurlijk aandachtspunten die het succes van de investering bepalen. Wanneer u vastgoed aankoopt met het doel van verhuur, kunnen leegstand of een wanbetaler als huurder uw rendement negatief beïnvloeden. Dit zijn juist de aandachtspunten waarmee wij van Brixclusive u kunnen ontzorgen.

Leegstand kan ontstaan door veranderingen in de woningmarkt of wanneer de economie een knauw krijgt. De ervaring en expertise van Brixclusive zorgt ervoor dat wij enkel en alleen vastgoed aanbieden dat is gelegen in sterke economische regio’s en waar de vraag naar huurpanden groot is. Zo wordt het risico op leegstand tot een minimum gebracht.

Een wanbetaler als huurder brengt kopzorgen met zich mee en dat wil je te allen tijde voorkomen. Hier springen wij in. De promotor waarmee Brixclusive samenwerkt, verzorgt de incassering van de huur zodat u dat de administratieve rompslomp scheelt. Daarnaast wordt er voor een nauwkeurige selectie van de huurder gezorgd. Deze dient een gezonde financiële huishouding te hebben met voldoende stabiliteit zodat de kans op rare fratsen ernstig verkleint.

Wat er op grote schaal in de wereld gebeurt, heeft niemand in de hand. Wel kunnen we met de know-how en ervaring binnen Brixclusive het investeren in vastgoed voor u zo zorgeloos mogelijk maken. Een hefboomeffect brengt vele voordelen met zich mee. Maar dat kan alleen zijn vruchten afwerpen als u een zorgvuldig uitgestippeld plan heeft. Dit geven we graag samen met u vorm, om zo een zonnige toekomst tegemoet te gaan.

BRIXCLUSIVE probeert de inhoud van haar officiële brochure en productinformatie zo actueel, correct en compleet mogelijk weer te geven. Het is echter mogelijk dat de inhoud van deze brochure en productinformatie verouderd, incompleet en/of incorrect is. BRIXCLUSIVE kan op geen enkele manier aansprakelijk worden gesteld voor mogelijke fouten of onnauwkeurigheden hieromtrent, noch voor verlies, ongemak of directe dan wel indirecte schade geleden ten gevolge van het gebruik van in deze brochure en productinformatie voorkomende incorrecte informatie.